lkab_MG_3193

Hos oss kan ni hyra kajaker på fina utgångslägen för paddling i Kinda Kanal och Göta Kanal. Vi kan också ordna med transport för lämning och upphämtning av kajaker i andra delar av Östergötland på förfrågan. I Kinda Kanal finns under sommaren kajaker på Rimforsa Strand (www.rimforsastrand.se) och Vårdnäs Stiftsgård (www.vardnas.se) och i Göta Kanal på Glasbruket vandrarhem (www.glasbruket.eu) i Borensberg.  Våra kajaker är av bra kvalité från bland annat Seabird, North Shore och Prijon. Bra allroundkajaker med god stabilitet och packutrymmen för att kunna paddla många dagar på kanalerna och sjöarna. Dessa passar bra för nybörjare såväl som för de som paddlat lite mer. Vi har även dubbelkajaker som passar utmärkt för exempelvis förälder och barn eller för den som vill ta med sin hund eller gärna paddlar tillsammans med någon annan.

Priser

375kr/dag/dygn 1-manskajak

900kr/weekend/1-manskajak

550kr/dag/Dubbelkajak

1200/Weekend/Dubbelkajak

På för och eftersäsong (maj och september) finns våra kajaker att hyra i norra Järnlunden ca 20 min söder om Linköping eller Ekängen 5 minuter från Linköping. Från maj/juni tom augusti finns kajaker att hyra från Rimforsa strand ca 25 min söder om Linköping vid Åsundens strand i Kinda Kanal, Vårdnäs Stiftsgård ca 20 min Söder om Linköping vid lilla och stora Rängen i Kinda Kanal och från Glasbruket vandrarhem i Borensberg i Göta Kanal. På alla dessa ställen har ni mycket goda utgångslägen för paddling i Kinda respektive Göta Kanal.

Boka från Rimforsa Strand i Kinda Kanal: info@rimforsastrand.se, 0494-792 90, www.rimforsastrand.se (26 juni – 10 augusti)

Boka från Vårdnäs Stiftsgård i Kinda Kanal: info@vardnas.se, 013-36 85 00, www.vardnas.se (juni – augusti)

Boka från Glasbruket vandrarhem i Göta Kanal: info@glasbruket.eu, 0141-408 20, www.glasbruket.eu (15 maj-13 september)

Transport

Vi tipsar gärna om bra iläggning och upptagningsplater och kan ordna med transport för lämning och hämtning i mån av tillgänglighet. Några vanliga platser för lämning och hämtning är Linköping, slussarna utmed Kinda Kanal, Brokind, Rimforsa, Söderö, Horn. Pris 800-1200kr. Kontakta oss för exakt prisuppgift och tillgänglighet.

Hyresvillkor

  • Du kan simma 200 meter. Om du är barn sker paddling i vuxet sällskap och under vuxet ansvar.
  • Du använder flytväst under paddlingen.
  • Allmän färdbeskrivning och telefonnummer lämnas till receptionen.
  • Om du blir försenad kontakta receptionen snarast möjligt.
  • Du respekterar allemansrätten.
  • All paddling sker på egen risk.
  • Vid skador eller stöld av hyrd utrustning är ni ersättningsansvariga.
  • Kajaker och utrustning ska återlämnas väl rengjorda och i ursprungligt skick.

Ring och hör med oss om ni har fler frågor!